Schilder- en decoratietechnieken

De tijd dat een schilder enkel schilderde ligt al lang achter ons. Iedereen streeft naar een uniek interieur. Dankzij ondermeer de vele soorten schilderstechnieken is dit ook mogelijk.

Voor elke realisatie maken bij uitsluitend gebruik van kwaliteitsproducten; zowel in voorbereidings- als afwerkingsproducten. Hierdoor kunnen we een lange levensduur maar ook fijne afwerking garanderen.

Tijdloze tinten en trendkleurenKiest u voor een tijdloos interieur met zachte tinten of durft u felle accenten aan in uw interieur? Dankzij ons breed gamma aan inspiratieboeken, kleurwaaiers en natuurlijk ons persoonlijk advies, komen we tot een kleuradvies voor uw interieur waar u zich echt "thuis" zal voelen.

Bij het inrichten van een kamer moet je zeker kleur durven bekennen, de kleuren vinden die perfect bij jou en je interieur passen. Die kleuren goed combineren en het juiste evenwicht vinden is van groot belang.

Voor al onze verven gebruiken wij het kwalitatief hoogstaand merk Boss Paints.  Dit merk garandeert niet enkel duurzaamheid (gegarandeerd lange levensduur én goede dekkracht), maar biedt ook een erg groot keuze aan tijdloze tinten én trendkleuren. 

Decoratieve technieken

Wij maken ons sterk in onze specialisatie van professionele decotechnieken.  Onze schilders volgden allemaal een uitgebreide opleiding in de verschillende decotechnieken, maar natuurlijk wordt dit aangevuld met dagelijkse ervaring. Hierdoor kunnen we een mooi plaatsing garanderen van de door u gekozen techniek.

Hieronder stellen we u graag enkele van onze meest gebruikte technieken voor. Voor meer uitleg, stalen en referenties bent u steeds welkom in onze winkel.

Aqua SensaVoortaan kunnen wanden en vloeren van badkamers, doucheruimtes en wellnessruimtes in een minimalistische design worden afgewerkt.

Aqua Sensa is een sfeervolle totaaloplossing voor vloeren en wanden van natte ruimtes. Aqua Sensa oogt bovendien erg natuurlijk. De esthetische uitstraling van deze nieuwkomer doet denken aan natuursteen. Het is een volledig watervaste, decoratieve afwerking op basis van cement en bindmiddel, die toegepast kan worden op pleisterwerk, cementering, betegeling en tal van andere ondergronden.

Het product is verkrijgbaar in 12 natuurlijke kleuren en doordat je het glad of ruw afwerkt, kan je niet alleen met kleuren maar ook met structuren contrasteren.

IceDeze bijzondere verftechniek gebruikt minuscule glaspareltjes die voor een unieke lichtweerkaatsing zorgen. Boss paints heeft met ICE een avant-garde collectie samengesteld, de ICE Originals en ICE Specials, waarin zowel trendy kleuren als speciale technieken aan bod komen.

ICEOriginals

De nieuwe collectie ICE Originals telt 28 trendy kleuren. Het eigentijdse kleurenpalet varieert van felle tot meer gedempte tinten en enkele neutrale grijzen en witten. U kunt ICE gebruiken om één sterk accent te leggen of om een volledige interieurcombinatie samen te stellen. ICESpecials

BOSS paints heeft de toepassingen van ICE nog verder uitgebreid met vier 4 speciale ICE technieken.

Blue Ice: een witte muur die in het donker blauw licht uitstraalt! Dat is het effect van Blue ICE, een technologisch hoogstandje dat echt wel revolutionair mag worden genoemd. 

GlamourICE-Glamour&glitter!  Deze trendy ICE Special schittert nog mooier dan de ICE Originals. De ICE-massa bevat verscheidene laagjes minuscule glasvlokjes die fonkelen als sterretjes. 

ScreenICE-Deperfecteprojectiewand!  Het ei van Columbus: dankzij microscopisch kleine glaspareltjes geeft Screen ICE een onberispelijke beeldkwaliteit. Handig voor presensaties in vergaderzalen - en een droom voor uw home cinema: overdag een schitterend witte ICE-wand, ’s avonds uw eigen kamerbrede filmscherm!

ICEMetallics-Metalliekeglans! (foto) Vijf metaalkleuren – zilver, hematiet, antraciet, koper en goud – krijgen een extra dimensie in ICE. De glaspareltjes doen de metallieke kleuren schitteren als nooit tevoren!.

 

MarocMaroc is een decoratieve stuctechniek samengesteld op basis van kalk en marmerpoeder. Deze techniek heeft een sober, zacht en fluweelachtig effect op binnenmuren. Maroc is het perfecte antwoord op de vraag naar een artisanale en back-to-nature afwerking, met een exotisch tintje er bovenop…

Behalve het decoratieve aspect is de ruime toepasbaarheid van Maroc een grote troef. Zo laat deze stuc zich ook op oneffen ondergronden, zoals glasvezel, perfect aanbrengen.  Maroc is in heel wat ruimtes toepasbaar, zowel in privé-woningen als in exclusieve winkels of restaurants. 

Het kleurenpalet van Maroc is samengesteld op basis van natuurlijke pigmenten waardoor een scala aan authentieke naturelle kleuren ontstaat. Maroc is te verkrijgen in 30 kleuren, waaronder 15 meer klassieke tinten en 15 op en top trendy kleuren. 

BeauBeau is een zeer fijne en discrete structuurverf die een subtiel deco-effect geeft. Het product wordt gemaakt op basis van natuurlijke componenten, zoals marmerpoeder, die voor een mat, mineraal en ambachtelijk uitzicht zorgen. Door deze componenten met verf te verbinden, krijg je kleuren die natuurlijk aanvoelen en een meerwaarde betekenen voor elk interieur.                  

De afwerking oogt artisanaal en tegelijkertijd geraffineerd. Door de korrel ontstaan speelse schaduweffecten, die uw muren doen opleven.

Deze decoratieve techniek kan worden toegepast op allerhande binnenmuren (pleisterwerk, gyproc,...) Bovendien is Beau erg stootvast en uitstekend afwasbaar.

Beau is te verkrijgen in 30 prachtige, tijdloze kleuren. Net als hun klinkende namen zoals St-Tropez, Le Touquet, Monte Carlo, Aspen,… stralen ze de grandeur en klasse van vroeger uit.