Authentiek herenhuis

In deze prachtige stadswoning werd gekozen voor een stijlvolle en authentieke afwerking.

De hoge plafonds werden benadrukt door decoratieve moluren en sierlijsten. Hiermee wordt de hoogte geaccentueerd en het plafond 'komt tot leven'.

In de praktijkruimte wordt de authenticiteit benadrukt met een decoratieve schilderstechniek: namelijk PuntoFino. Deze techniek heeft een korrelstructuur waardoor de muren een extra diepte krijgen.

Voor de prachtige inkomgang kozen de bewoners voor een erg decoratief behang met een tijdloze damast-tekening in dezelfde kleurtinten als de rest van het schilderwerk.

Een echte blikvanger in deze gang is ongetwijfeld de oorspronkelijke voordeur. Deze werd volledig gerestaureerd tot en met het houtwerk met de kleine glaspartijen. Deze werden nauwkeurig afgekleefd en fijn afgewerkt in de tinten die terugkeren in het behang.

Voor deze woning werden alle houten binnendeuren rauw gezet door middel van zandstraling. Erna werden deze prachtig afgewerk met een hardwaxolie. Deze olie benadrukt niet alleen de natuurlijk houtstructuur, maar is bovendien erg duurzaam.
Een vakkundig werk die een prachtig resultaat oplevert!